Μιχαήλ Ψελλού & Βεργίνας, Πυλαία-Θεσσαλονίκη, 2310-329631
MENUMENU

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου

Αυτή η Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου περιγράφει πώς τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται, χρησιμοποιούνται και κοινοποιούνται όταν επισκέπτεστε ή κάνετε μία συναλλαγή στην ιστοσελίδα www.kostikonstantia.gr (στο εξής αναφερόμενη ως η «Ιστοσελίδα»).  Η Ιστοδελίδα ανήκει στην Εταιρεία «Φαρμακείο Κωστή Κωνσταντία», που εδρεύει στην Πυλαία, Θεσσαλονίκης στην διασταύρωση των οδών Μιχαήλ Ψελλού και Βεργίνας, ΔΟΥ Ζ’, ΑΦΜ 116749610, τηλέφωνο 2310-329631, e-mail info@kostikonstantia.gr (στο εξής αναφερόμενη ως η «Εταιρεία»).

Ποιά προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και γιατί

Τα προσωπικά δεδομένα, που συλλέγονται από εσάς κατά την πλοήγησή σας στην Ιστοσελίδα, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον για να είναι δυνατή η πραγματοποήση συναλλαγών με την Εταιρεία, η τιμολόγησή σας, η ολοκλήρωση και ασφάλεια των παραδόσεων και η επικοινωνία μας μαζί σας για την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας, την εξυπηρέτηση των αιτημάτων σας καθώς και την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δελτίου νέων και προσφορών σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από την Εταιρεία κατά το στάδιο της δημιουργίας λογαριασμού ή κατά το στάδιο υποβολής της παραγγελίας είναι τα απολύτως συναφή, πρόσφορα και όχι περισσότερα από αυτά που απαιτούνται για την διενέργεια των αγορών μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Σας γνωρίζουμε ότι, διατηρείτε το νόμιμο δικαίωμα ενημέρωσης σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 2472/1997, το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου 2472/1997, καθώς επίσης και το δικαίωμα να προβάλλετε οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 2472/1997. Επιπλέον, το σύνολο των δεδομένων, των στοιχείων και των συναλλαγών σας διέπεται από τις αρχές του απορρήτου των επικοινωνιών και των εμπορικών συναλλαγών και λαμβάνονται εύλογα μέτρα για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου αυτών κατά την διαβίβαση ή/και εκτέλεση των συναλλαγών.

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν κοινοποιούνται σε κάνεναν από την Εταιρεία μας, εκτός από τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας και της σύμβασης εν γένει (μεταφορά κλπ.) από τις συνεργαζόμενες με εμάς εταιρείες. Οι εταιρείες που συνεργάζονται με εμάς για τη λειτουργία και τη συντήρηση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και την ολοκλήρωση των συναλλαγών (για την αποθήκευση δεδομένων σε server, την κατασκευή και τεχνική υποστήριξη του καταστήματος, την παράδοση των παραγγελιών, την δημιουργία και αποστολή δελτίων νέων και προσφορών κλπ) ενδέχεται να λαμβάνουν γνώση ορισμένων προσωπικών σας δεδομένων, και συγκεκριμένα αποκλεισικά και μόνο όσων είναι απαραίτητα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών προς εμάς.

Τέλος, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγγελίας και τη διευθέτηση ζητημλατων που την αφορούν, παρέχετε την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεσή σας για την αποστολή αυτοματοποιημένων ή προσωποποιημένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας έχετε γνωστοποιήσει καθώς και τυχόν τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα που μας έχετε γνωστοποιήσει από υπάλληλο της Εταιρείας μας.

1. Σχόλια – Αξιολογήσεις προϊόντων

Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στην Ιστοσελίδα, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Μια ανωνυμοποιημένη συμβολοσειρά που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (επίσης αποκαλούμενη “hash”) ενδέχεται να παρασχεθεί στην υπηρεσία Gravatar για να δει αν τη χρησιμοποιείτε. Η πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας Gravatar διατίθεται εδώ: https://automattic.com/privacy/. Μετά την έγκριση του σχολίου σας, η εικόνα του προφίλ σας είναι ορατή στο κοινό μέσα στο πλαίσιο του σχολίου σας.

Όταν αφήνετε μία αξιολόγηση για κάποιο από τα προϊόντα του ηλεκτρονικού καταστήματος μας συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα αξιολόγησης όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

2. Πολυμέσα

Όταν μεταφορτώνετε ένα αρχείο στον ιστότοπο, δηλώνετε αυτόματα την συγκατάθεσή σας τα αρχεία αυτά να είναι διαθέσιμα στο κοινό της Ιστοσελίδας.

Εάν μεταφορτώνετε εικόνες στον ιστότοπο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS). Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στον ιστότοπο.

3. Φόρμες Επικοινωνίας

Τα δεδομένα που συλλλέγουμε από τις φόρμες επικοινωνίας (όνομα, email, μήνυμα κλπ) διατηρούνται για ορισμένο χρονικό διάστημα για σκοπούς εξυπηρέτησης πελατών (ικανοποίση των αιτημάτων σας, απάντηση σε τυχόν ερωτήματα που θέτετε κλπ), αλλά δεν χρησιμοποιούνται για προωθητικούς σκοπούς παρά μόνο εάν δώσετε τη συγκατάθεσή σας στη σχετική φόρμα για να λαμβάνετε τα νέα και τις προσφορές μας. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω κάποιας φόρμας στην Ιστοσελίδα ή μέσω του email info@kostikonstantia.gr, δίνετε τη συγκατάθεση σας να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να απαντήσουμε στο μήνυμα σας, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που συμπληρώσατε στη φόρμα.

4. Λογαριασμός χρήστη

Τα στοιχεία που υποβάλλεται κατά την δημιουργία λογαριασμού χρήστη ή κατά την τροποποίηση ήδη υπάρχοντος λογαριασμού διατηρούνται από εμάς και διαγράφονται όταν διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Δεδομένου ότι κατά τη δημιουργία λογαριασμού ο χρήστης επιλέγει τον κωδικό που θα χρησιμοποιεί προκειμένου να έχει πρόσβαση σε αυτόν, ο τελευταίος υποχρεούται μην παραχωρεί σε τρίτους τον κωδικό του και να τον αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η Εταιρεία επιφυλάσσεται για κάθε τυχόν ζημία της από υπαίτια παραβίαση των ανωτέρω υποχρεώσεων του χρήστη της ιστοσελίδας της.

5. Πληροφορίες Συσκευής – Cookies

Κατά την πλοήγησή σας στην Ιστοσελίδα, συλλέγουμε αυτόματα συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησής σας, την διεύθυνση IP, την ζώνη ώρας και κάποια από τα Cookies που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Επιπλέον, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις σελίδες της Ιστοσελίδας που επισκέπτεστε και με τις ιστοσελίδες ή τους όρους αναζήτησης που σας οδήγησαν στην Ιστοσελίδα. Αναφερόμαστε σε αυτά τα δεδομένα ως «Πληροφορίες Συκευής».

Cookies: μικρά αρχεία με πληροφορίες που μια ιστοσελίδα αποθηκεύει στον υπολογιστή ενός χρήστη, ώστε κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στην ιστοσελίδα, η τελευταία να ανακτά απαραίτητες πληροφορίες και να προσφέρει στο χρήστη σχετικές με αυτές υπηρεσίες.

Αν αφήσετε ένα σχόλιο στον ιστότοπό μας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας σε cookies. Αυτά είναι για την δική σας ευκολία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πάλι όταν αφήσετε ένα άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα πρόχειρο cookie για να προσδιορίσουμε αν ο πλοηγός δέχεται cookies. Το cookie δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες και διαγράφεται όταν κλείνετε τον πλοηγό σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργήσουμε επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookie εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookie επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε “Να με θυμάσαι”, η σύνδεσή σας θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookie σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε. Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Κατά την πλοήγησή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα εμφανίζονται στο υποσέλιδο τα τελεύταια προϊόντα που προβλήθηκαν. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα cookie που αποθηκεύει τα τελευταία προϊόντα που είδατε για να σας διευκολύνει στις αγορές σας. Αυτό το cookie θα καταργηθεί μόλις γίνει έξοδος από την Ιστοσελίδα.

Για τη διευκόλυνση των αγορών σας χρησιμοποιούνται κάποια ακόμη cookies που σχετίζονται με το Καλάθι Αγορών και τη Λίστα Επιθυμιών. Τα cookies αυτά αποθηκεύουν τα προϊόντα που έχετε προσθέσει στην αντίστοιχη κατηγορία για να μπορείτε να ολοκληρώσετε τις αγορές σας και πιθανόν για να σας προτείνουμε κάποια παρόμοια προϊόντα που πιστεύουμε ότι θα σας ενδιαφέρουν.

6. Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους

Τα άρθρα στην Ιστοσελίδα ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και αν ο επισκέπτης επισκέφθηκε τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, χρησιμοποιούν cookies, ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

7. Αναλυτικά στοιχεία

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το Google Analytics για να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες των χρηστών μας και να τους εξυπηρετούμε καλύτερα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως διαχειρίζεται η Google δεδομένα που συλλέγονται από το Google Analytics μπορείτε να βρείτε εδώ. Σε περίπτωση που θέλετε να αποτρέψετε την συλλογή δεδομένων από το Google Analytics κατά τη διάρκεια της πλοήγησής σας στην Ιστοσελίδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Επίσης η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το πρόσθετο Jetpack για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας στην Ιστοσελίδα. Πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που μπορεί να συλλέγονται από αυτό το πρόσθετο μπορείτε να βρείτε εδώ.

8. Διεκπεραίωση και διευκόλυνση των συναλλαγών

Κατά την πλοήγησή σας στην Ιστοσελίδα συλλέγονται δεδομένα σχετικά με τα προϊόντα που βλέπετε, για να σας εμφανίσουμε για παράδειγμα μια λίστα με προϊόντα που είδατε πρόσφατα. Επίσης καθώς πραγματοποιείτε συναλλαγές στην Ιστοσελίδα θα σας ζητήσουμε σττοιχεία (όνομα, διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση αποστολής, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληροφορίες για την πληρωμή, τα στοιχεία του λογαριασμολυ σας στην Ιστοσελίδα κλπ) για να σας στείλουμε ηλεκτρονικά τις πληροφορίες που αφορούν το λογαριασμό και την παραγγελία σας, να απαντήσουμε σε αιτήματά σας, να ολοκληρώσουμε τις συναλλαγές, να ρυθμίσουμε το λογαριασμό σας, να βελτιώσουμε τις προσφορές του καταστήματός μας, να σας στείλουμε προσφορές και νέα εφόσον έχετε συμφωνήσει. Εάν κάνετε λογαριασμό στην Ιστοσελίδα τα στοιχεία που δίνετε (όνομα, διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ) αποθηκεύονται για να χρησιμοποιηθούν για τις επόμενες παραγγελίες σας.

Επιπλέον, όταν προσθέτετε προϊόντα στη λίστα επιθυμιών συλλέγονται πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα αυτά, για να είναι πιο εύκολο για εσάς να κρατάτε μία λίστα με τα αγαπημένα σας προϊόντα αλλά και να δέχεστε εξατομικευμένα προσφορές και ενημερώσεις, εφόσον έχετε συμφωνήσει. Οι λίστες που δημιουργείται αποθηκεύονται στην περίπτωση που είστε εγγεγραμμένο μέλλος της Ιστοσελίδας για να μπορείτε να της ξαναδείτε αφότου κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

9. Τα δικαιώματα σας στα δεδομένα σας και η δική σας δέσμευση

Εάν έχετε λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο ή έχετε αφήσει σχόλια, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας.

Για να εκπληρώνονται οι συναλλαγές σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε στοιχεία τα οποία είναι απολύτως ορθά, ακριβή και επικαιροποιημένα. Σε περίπτωση μεταγενέστερης αλλαγής οποιουδήποτε από αυτά θα πρέπει να μας ενημερώσετε σχετικά εγγράφως εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Σε περίπτωση που οι συμβατικές ή νόμιμες υποχρεώσεις της Εταιρείας μας, οι οποίες υλοποιούνται με τη χρήση των δηλωθέντων σε εμάς δεδομένων δεν εκπληρωθούν εγκαίρως και προσηκόντως εξαιτίας της χρήσης λανθασμένων ή μη επικαιροποιημένων προσωπικών στοιχείων τα οποία δηλώσατε εσείς, η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει. Ειδικότερα, κάθε τυχόν ενημέρωση που θα πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα μας έχετε γνωστοποιήσει κατά την δημιουργία λογαριασμού (λ.χ. για την τυχόν έλλειψη διαθεσιμότητας προϊόντος ή για τις λοιπές διευθετήσεις της σύμβασης κλπ) θα θεωρείται ως έγκυρη έστω και αν δεν παραδίδεται σε εσάς εξαιτίας σφάλματος στα αναγραφόμενα από εσάς στοιχεία ή/και λόγω τεχνικής ή άλλης βλάβης στον διακομιστή σας, ή/και στο τηλέφωνό σας, ή/και στον τηλεπικοινωνιακό σας πάροχο, ή/και λόγω αλλαγής των στοιχείων σας (εφόσον δεν μας έχετε ενημερώσει εγκαίρως σχετικά). Υπογραμμίζεται ότι έκαστος χρήστης φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια, αλήθεια και επικαιροποίηση των δεδομένων που δηλώνει. Η Εταιρεία μας δεν προβαίνει σε καμία ταυτοποίηση των δεδομένων που δηλώνονται από τον χρήστη και ως εκ τούτου ουδεμία ευθύνη φέρει ως προς αυτά.

11. Επικοινωνείστε μαζί μας

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η Εταιρεία με την επωνυμία Φαρμακείο Κωστή Κωνσταντία. Για οποιαδήποτε απορία, ερώτημα ή αίτηση κατά τα ανωτέρω καλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας εδώ.